Loading

29 Kasım 2011 Salı

Armutlu Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Armutlu Kaplıcaları
Armutlu Kaplıcaları

Armutlu Kaplıcaları yalova ilinin armutlu ilçesinde bulunur. Armutlu kaplıcası armutlu merkezine sadece 3 km uzaklıkta bulunur. Buralara ulaşım
için ilçe merkezinden saat başı minibüs kaldırılmaktadır.Armutluya da saat başı gemlik ve yalovadan otobüs seferleri vardır.

Kara yolu ile istanbul a 200 km, ankaraya 660 km bursaya 70 km mesafededir.ayrıca deniz yolu ilede ulaşıla bilinir.
İdonun arabalı yalova hızlı feribot seferine 58 km yani 45 dakika uzaklıktadır.her gün armutluya ve ihlas tatil köyüne idonun
deniz otobüsü seferide bulunmaktadır.Bu seferler yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.ido feribot ve deniz otobüsü bilet veya
rezervasyon için 4444436 numaralı telefonu 24 saat arayabilirsiniz.Ayrıca armutlu ilçe merkezine de kaplıca suyu getirilmiş olup kadınlara ve erkeklere özel havuzlu hamamlar bulunmaktadır.
Armutlu kaplıcalarının iyi geldiği hastalıklar :romatizmal, dolaşım, cilt, kadın, adale hastalıkları, kırık, çeşitli felçler, siyatik ve metabolizma bozukluklarına iyi geldiği görülmüştür.hastalıklara göre 12 ile 24 banyo şeklinde seans yapılır.Bir seansta kaplıcada en fazla 1,5 saat kalınabilir.2011 yılı armutlu kaplıca seans banyo fiyatı ise 7,5 tl dir.
Armutlu Kaplıca mevkisinde Erdilli Tesisleri ve Armutlu Belediyesine ait Kartal Resort, armutluda ve armutlu iskele mevkisinde Birkan Otel, Bostancıoğlu Otel, Geylan Dinlenme Tesisleri, Dalyan Pansiyon, Deniz Motel, Geniş Pansiyon, Özer Pansiyon, Tonguç Motel, Çiçek Motel bulunmaktadır.armutluda İhlasa ait Armutlu Tatil Köyüde bulunmaktadır.İhlas Armutlu Tatil Köyüne ido deniz otobüsü seferide vardır. İhlas Armutlu Tatil Köyünde devre mülk alınarak veya devre mülk kiralanarak kalınabilir.İhlas Armutlu Tatil Köyüne kaplıca suyu özel olarak getirilmektedir.

Yalova Armutlu Kaplıcası
Armutlu Kaplıcaları Resimleri Fotoğrafları ve Videoları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder